perjantai 27. toukokuuta 2016

4.kerhokerta: Ensiapua! 25.toukokuuta

Moikka jälleen!

Tämän viikon kerhokerrassa tutustuttiin perus ensiapuun. Kävimme läpi teoriassa mm. sitä, kuinka hätänumeroon soitetaan ja kuinka soittotilanteessa tulee toimia. Kerholaiset tiesivät, ettei hätänumeroon saa soittaa pilapuheluita. On myös tärkeää, että jokaiselta löytyisi kännykästään ICE-etuliitteellä oleva numero.

Kävimme läpi myös sitä, kuinka tulee toimia verenvuoto tilanteessa, mitä hypotermia tarkoittaa, mitä kolme koota on, millaista on pienen palovamman ensiapu ja kuinka tajuton käännetään kylkiasentoon. Kylkiasentoon kääntämistä kerholaiset saivat kokeilla pareittain.

Lukijoille myös tiedoksi, että Punaisen Ristin sivuilta löytyy todella hyvin ohjeita ensiapuun liittyen. Lisäksi on olemassa Punainen Risti-sovellus eri mobiililaitteisiin, jonka kautta henkilö voi katsoa ensiapuun liittyviä ohjeita nopeasti kännykän kautta tarpeen tullen.

Tämän lisäksi on olemassa 112 Suomi -niminen sovellus, johon voi tutustua tästä!

Ensi kerralla kerhossa tutustutaan luonnonsuojeluun ja joka miehen oikeuksiin. Lisäksi käymme siivoamassa Väinölän rantaa kerholaisten toivomuksesta. Aloitamme kerhotilalta!

Moi moi! Nähdään ensi viikolla kerhossa! :)

- Niina




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti