keskiviikko 18. toukokuuta 2016

3.kerhokerta: Lintubongausta! 18.toukokuuta

Birdlife Suomen järjestämän lintuviikon kunniaksi kerhokerralla kokeiltiin lintubongausta. Ennen ulos lähtöä kävimme läpi millaisia lintuja Suomessa on. Kerholaiset tiesivät tosi hyvin kuvien perusteella, mikä lintu oli milloinkin kyseessä, vaikka osa oli hieman vaikeampia. Lisäksi tutustuimme Birdlifen sivuilla olevaan esitykseen, jossa kerrottiin lintujen pesimisestä ja niiden havainnoinnista. Voit käydä kurkkaamassa Birdlifen sivuja tästä!
Geokätköily jäi tällä kertaa väliin aikataulun vuoksi.


Sen jälkeen suuntasimme Väinölän rantaan, jossa aloimme tarkastella lähistöllä olevia lintuja. Oli hyvä, että pojat olivat muistaneet ottaa kiikarit mukaan! Harmiksemme saimme kyllä huomata, kuinka pitkin rantaa oli heitelty paljon roskia. Kerholaiset sanoivatkin, ettei siinä ole mitään järkeä. Roskista ja sateisesta säästä huolimatta näimme kalalokkeja, naurulokkeja, haarapääskyjä ja kuovin. Aika hyvä saldo siis! 

Kiikareilla pystyi bongaamaan hyvin lintuja!



Kellään ei myöskään kastunu sukat. :)

Kerholaisille jaettiin myös paperi, jossa on lintubongaus taulukko. Sovimme, että keräisimme paperiin kaikki viikon aikana tehdyt lintuhavainnot, josta kertoisimme sitten seuraavalla kerhokerralla toisillemme. Ensi kerralla luvassa on perus ensiavun teoriaa ja harjoittelua kerhotilassa. Kiitos jälleen kerholaisille mukana olosta! Nähdään ensi viikolla! 

- Niina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti