keskiviikko 11. toukokuuta 2016

2. kerhokerta: Kuviteltu eräretki ja trangia! 11.toukokuuta

Moikka jälleen!

Toinen kerhokerta takana. Tällä kertaa teimme kerholaisten kanssa kuvitellun eräretken kerhotilassa, jonka jälkeen siirryimme ulos tutustumaan trangian käyttöön.

Kuviteltua eräretkeä varten meidän tuli suunnitella tarkasti, mitä kaikkea meidän tulisi pakata mukaan retkelle. Kerholaiset hoksasivat todella hyvin asioita. On todella tärkeää, että kännykästä löytyy hätänumeron lisäksi myös myrkytyskeskuksen numero. Kerholaiset korostivat erityisesti sitä, että retkelle ei saa koskaan mennä yksin ja että reitti ei saa olla liian haastava. Muun muuassa hyvät kengät, lippis ja ensiapulaukku löytyivät kerholaisten kuvitelluista rinkoista. Retkelle lähtiessä on myös hyvä huomioida erilaiset sääolosuhteet.

Pakkailun ja suunnittelun jälkeen pystyimme olemaan kuvitellulla eräretkellämme. Siellä kohtamisimme suden, karhun ja käärmeen. Silloin kävimme kerholaisten kanssa läpi, mitä missäkin tilanteessa tulisi tehdä, jos joku kohtaisi jonkin aiemmin mainituista eläimistä maastossa. On tärkeä muistaa, että eläinten pentuja ei saa uhata ja että karhu juoksee ja kiipeää aina ihmistä nopeammin. Vaikka kyyn purressa sinulla olisi kyypakkaus mukanasi, niin sinun on silti käytävä lääkärissä.

Seuraavaksi siirryimme ulos. Kun vihdoin ja viimein olimme saaneet trangian syttymään, niin aloimme valmistaa ruokaa. Ruokaa odotellessa kerholaisten oli hyvä pelata jalkapalloa ja monia muita pelejä. Pelien jälkeen ruokakin maittoi paljon paremmin.



Aina ei voi onnistua ensimmäisellä tulitikulla :)


Ruoka maistuu! 

Kiitos jälleen kerholaisille, kun olitte mukana! Ensi kerralla ollaankin sitten lintubongailemassa, sillä ensi viikolla on lasten lintuviikko, josta voi lukea lisää BirdLifen sivulta. Kerho kokoontuu aluksi kerhotilalla. Muistakaa ottaa säähän sopivat varusteet! Voitte ottaa myös mukaan kiikarit. Tervetuloa niin uudet kuin vanhat kerholaiset! :)

Ensi viikkoon! Nähdään kerhossa!

- Niina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti